Coronadagboek: de volstrekt illegale mondkapjesplicht

Ik was gisteren een aantal artikelen aan het bekijken die allemaal heel duidelijk aangeven en onderbouwen dat het dragen van mondkapjes juist het aantal coronabesmettingen kan doen toenemen. Dit heeft met meerdere oorzaken te maken, een daarvan is de schijnveiligheid. De ander is het voortdurend aanraken van het mondkapje.

En tijdens het bekijken van de artikelen viel mijn blik ineens op een stuk tekst, en toen wist ik het: “Dit is het gewoon!” Door dit stukje tekst kwam ik op een eigen argument waarom de mondkapjesplicht volstrekt onrechtmatig en illegaal is.

De tekst betreft een artikel van RTLNieuws en is van een deskundige van het UMC Amsterdam (niet zomaar iemand dus) en zij heeft het in dit artikel over de nadelen van het dragen van mondkapjes en het voortdurend aanraken ervan, het citaat luidt:
“Je raakt niet besmet met het virus omdat je het op je handen hebt zitten, maar omdat het – bijvoorbeeld via je handen – in je mond of neus terechtkomt. Hoe vaker je aan je gezicht zit, hoe groter die kans dus is.”

Met andere woorden: door het dragen van een mondkapje zit je heel vaak aan je gezicht, aan je mond en aan je neus en ben je jezelf aan het besmetten door met je vieze handen (die ook na het wassen van handen weer van alles aanraken) heel vaak je gezicht aan te raken. Mensen raken heel vaak hun gezicht aan omdat een mondkapje er automatisch voor zorgt dat je voortdurend aan het mondkapje en je gezicht zit te frunniken.

En nu komt mijn argument:
Door mondkapjes te verplichten verplicht je mensen door het moeten dragen van een mondkapje om zichzelf veel sneller te kunnen besmetten met het coronavirus, en de kans op het oplopen van een coronabesmetting aanzienlijk te vergroten. Dit is volstrekt in strijd met veel mensenrechten en alle medisch ethische codes.

Met een mondkapje op wordt dus de kans dat je jezelf besmet aanzienlijk vergroot. En dit is de reden waarom de mondkapjesplicht volstrekt illegaal is: geen enkel mens mag namelijk worden gedwongen zichzelf sneller te kunnen besmetten met het coronavirus, dan wel gedwongen worden de kans op besmetting aanzienlijk te vergroten. Het verplichten van mondkapjes en de mondkapjesplicht is dan ook volstrekt onrechtmatig en illegaal. Voor het dringend mondkapjesadvies dat in de praktijk op een verplichting neerkomt gelden dezelfde bezwaren.

De mondkapjesplicht is extra wrang omdat er ook een boete op staat als je geen mondkapje draagt in het OV of in winkels, en temeer omdat momenteel niet-mondkapjesdragers zelfs als zondebok worden weggezet in de maatschappij en beschuldigend worden aangekeken, dit terwijl de niet-mondkapjesdragers juist het goede doen en van goede wil zijn.

Misschien denkt u nu wel: ja maar dan moet je gewoon je mondkapje niet aanraken.
Welnu, het mondkapje niet aanraken is net zo onmogelijk als geen “euh” zeggen terwijl je aan het spreken bent (iedereen die van heel lang geleden het radiospelletje “zeg eens euh” kent, weet wat ik bedoel): in de praktijk zorgen mondkapjes er juist voor dat we ze en ons gezicht voortdurend aanraken (oorzaken voortdurend aanraken zijn: even adem willen halen, jeuk, te warm, zit niet lekker, zit verkeerd, niet goed kunnen kijken, voelt onprettig, benauwdheid, voelt tegennatuurlijk, etc). Bovendien worden de kapjes voortdurend op- en afgezet tijdens het verlaten en binnengaan van bus, trein of winkels.

Concluderend: De mondkapjesplicht is onrechtmatig want je kan en mag niet gedwongen worden een middel te dragen dat de kans op het besmet worden met het coronavirus vergroot, dan wel mogelijk flink vergroot.

Achtergrond
RTL Nieuws Artikel:
Mondkapje dragen maakt risico op besmetting juist groter, zegt deskundige

Plaats een reactie